luni, 11 aprilie 2011

Lansare de carte: Adio, Mister Bashô!, de Ştefan Dincescu

          Aşa cum de ani buni ne-a obişnuit, scriitorul Ştefan Dincescu şi-a marcat apariţia în sfera culturii băcăuane din nou, în primul sezon al anului 2011, cu încă un volum de versuri, intitulat sugestiv Adio, Mister Bashô!
          Aşadar, cu numai o zi înainte de Buna Vestire, în după-amiaza zilei de 24 martie, la ora 17, sala mare de şedinţe a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bacău a găzduit o nouă ediţie a întâlnirilor admirabile, manifestări culturale organizate de către inspectoratul şcolar.
          După conferinţa lunii cu tema „ De la Gutenberg la Bill Gates” (Dan Petruşca), după prezentarea Expoziţiei de carte veche (organizată în cadrul CCD Bacău de către bibliotecar metodist Oana Jianu) şi lansarea invitaţiei de a o vizita, de către directorul CCD, Gabriel Stan şi după încântătoarele acorduri de muzică clasică realizate de un grup de elevi de la Liceul de Artă „George Apostu”, poetul Ştefan Dincescu şi-a lansat cartea de poezie în stilu-i inconfundabil.
          După o scurtă şi sugestivă prezentare a activităţii creatoare a scriitorului, realizată de Daniel Florin Dincă (student la Facultatea de Litere a Universităţii „ Vasile Alecsandri” din Bacău), însoţit de un grup de elevi, membri ai Cenaclului literar „ Marin Sorescu” (pe care scriitorul îl coordonează), Ştefan Dincescu a prezentat un program literar-artistic, reuşind să domine întreaga atmosferă culturală.
          Despre carte, şi-au exprimat opiniile scriitorii Gheorghe Iorga şi Petre Isachi.
          Manifestările culturale incendiare şi-au aflat răsunet şi în ziarul „Observatorul de Bacău” din 25 martie 2011, sub măiestrul condei al jurnalistului Ştefan Olteanu.
          Imaginile inedite sperăm să vă transpună într-o atmosferă divină, ca aceea în care s-a consumat şi incantabilul eveniment cultural.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu